Oracle Development

inSystems is al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in Oracle. Bij ons vind je consultants met ruime kennis van en ervaring in het ontwerpen, realiseren en onderhouden van applicaties op basis van de Oracle development stack. De belangrijkste expertises zijn Oracle PL/SQL en Oracle APEX.

Oracle development stack

Oracle biedt meerdere mogelijkheden voor applicatieontwikkeling en -onderhoud.Database Development De basis is en blijft de Oracle database met de ontwikkeltaal PL/SQL, meer en meer aangevuld door Oracle Application Express (APEX) en Oracle’s low-code platform Visual Builder (VBCS). Verder gebruiken we vanuit het verleden de ‘classic’ development stack van Oracle voor het maken en onderhouden van applicaties; denk hierbij aan Oracle Designer, Headstart, Oracle Forms en Reports (de Oracle internet development suite). Meerdere van onze consultants zijn zeer ervaren in de Oracle development stack en in de meeste gevallen gecertificeerd.

Oracle Application Express (APEX)

Een meer moderne ontwikkelomgeving binnen de Oracle database betreft Oracle Application Express. Oracle APEX is een zgn. rapid application development (RAD) tool voor het realiseren van applicaties op de Oracle database. Zowel de met APEX gerealiseerde applicaties als de ontwikkelomgeving zijn volledig web-based en kennen een uiterst flexibele User eXperience (UX). Oracle APEXDoordat de applicaties geïntegreerd zijn met de Oracle database zijn aspecten als performance en security gewaarborgd.

Werd APEX in eerste instantie voornamelijk toegepast om add-ons te realiseren op reeds bestaande Oracle applicaties, waar maatwerk op de Oracle E-Business Suite een mooi voorbeeld van is, steeds vaker worden complete applicatie gerealiseerd met behulp van APEX. Verder is het relatief eenvoudig om APEX-applicaties middels de cloud beschikbaar te stellen aan de gebruikers. Klik hier voor meer informatie over Oracle APEX.

Oracle E-Business Suite

Naast het realiseren en onderhouden van maatwerkapplicaties heeft inSystems consultants in dienst die gespecialiseerd zijn in maatwerkaanpassingen op de E-Business Suite (voorheen Oracle Applications genoemd). Dit betreft technisch maatwerk, zoals schermaanpassingen en interfacing, voornamelijk gerealiseerd met PL/SQL en APEX.

Uiteraard werken de consultants volgens de nieuwste inzichten en ontwikkelmethoden zoals Agile, Lean en Scrum.