Java

Een van de belangrijkste en grootste ontwikkelplatforms tegenwoordig is Java. Begrijpelijk, want met Java kunnen geavanceerde applicaties worden ontwikkeld voor het grootst mogelijke scala aan platformen, waaronder de enorme groeimarkt van mobile devices. JavaBij inSystems werkt een groeiend aantal consultants die zich hierin specialiseren.

Het speelveld van Java is erg groot geworden. Naast de kern van Jakarta EE (fka Java EE) en Java SE kent de cyclus van application development, testing, deployment en management een groot aantal tools, frameworks, design patterns etc. dat gedurende deze cyclus kan worden ingezet. Een complexe, uitdagende wereld waarvoor goed opgeleide en ervaren consultants van essentieel belang zijn.

Eind 90’er jaren is inSystems reeds gestart met dienstverlening rond het Java platform. Destijds is een aantal Pensioenplanner-applicaties ontwikkeld met Java, onder andere voor Fortis ASR en Zwitserleven.

Services op de middle-tier

Naast Java consultancy in opdrachten bij de klant past inSystems zelf Java voornamelijk toe door de realisatie van RESTful- of microservices op de application server, als “laag” tussen de veelal met low-code tools gerealiseerde front-end en de op de Oracle database en PL/SQL gebaseerde backend.

Desk with devices

Full stack

Steeds vaker speelt onze dienstverlening zich af in een speelveld dat zowel de Java backend omvat als front-end technologieën als Angular, React en JavaScript. Dit vraagt steeds meer van de skills van onze Java developers en architects, en we zien ook een groeiende vraag naar ervaren full stack developers. Voortdurende aandacht voor ontwikkeling van onze consultants alsmede onderzoek naar nieuwe, innovatieve ontwikkelingen staan bij inSystems dan ook hoog in het vaandel.

Meer informatie

Java (website Oracle)
Java (algemeen)
The Destination for Developers