Low-code & RAD

Welke (IT-)organisatie stelt zich niet de vraag hoe het proces van application development sneller, beter en goedkoper kan? Low-code, vaak in één adem genoemd maar niet te verwarren met rapid application development, ondersteund met de juiste tools en in combinatie met een agile werkwijze,inSystems low-code is een uitstekende mogelijkheid deze doelstelling te bereiken.

Het ontwikkelen van software met low-code platforms heeft de afgelopen jaren een grote vlucht genomen. Bij inSystems zijn we ervan overtuigd dat het enthousiasme voor low-code voorlopig niet zal afnemen, sterker, nog verder zal toenemen. Wij zetten daar dan ook vol op in.

Rapid application development

Rapid application development (RAD) is een software ontwikkelmethodiek die de voorkeur geeft aan snelheid en flexibiliteit ten opzichte van een gedetailleerde, ‘up front’ planning.Insystems RAD Een belangrijke reden voor de ontwikkeling van deze methode is de evolutie van de softwareontwikkeling industrie.
Voor het snel doorvoeren van aanpassingen is de RAD methodiek veel meer geschikt dan voorgangers ervan.

De belangrijkste elementen van RAD zijn:

  • Het verzamelen van eisen aan de hand van workshops of focusgroepen.
  • Prototyping en vroegtijdige herhaalde gebruikertesten van modellen.
  • Het hergebruik van softwarecomponenten.
  • Snelle ontwikkeling door uitstel van ontwerpverbeteringen tot de volgende versie.
  • Minder formaliteit in verslagen en andere team communicatie.

Toepassing hiervan maakt het mogelijk sneller, visueler en persoonlijker applicaties te ontwikkelen. Erg belangrijk, want een snellere time-to-market is alleen maar belangrijker geworden.

Low-code

Het ontwikkelen met low-code kenmerkt zich door

  • het op visuele wijze creëren van applicaties in plaats van het schrijven van code;
  • het met één muisklik ‘deployen’ van applicaties;
  • een end-to-end beheersbaarheid van de applicaties.
OutSystems
Oracle low-code

RAD & low-code ontwikkel platformen

Op de markt is ondertussen een grote verscheidenheid aan moderne tools beschikbaar ter ondersteuning van het software development proces volgens RAD. Een enorme versnelling wat betreft zowel development als delivery is te bereiken met zogenaamde low-code platformen. De website van OutSystems geeft een helder overzicht van de ins en outs van low-code development platforms.

inSystems heeft zich gespecialiseerd in

Contact inSystems

Benieuwd naar wat low-code voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met Arno Bosma, zijn gegevens vindt u op deze pagina.
Werken als low-code developer bij inSystems? Kijk dan hier naar de mogelijkheden.