Midlance

Zoals je van een modern bedrijf mag verwachten kent inSystems uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, en biedt hierin ook de nodige flexibiliteit. Naast een vast marktconform salaris, al dan niet met een variabele component, kun je je als midlance-consultant aansluiten bij inSystems. Hiermee combineer je de voordelen van een vast dienstverband met verschillende voordelen die je als freelancer hebt.

Best of both worlds

Midlance houdt het midden tussen een vast dienstverband en ZZP-schap. Natuurlijk, het zou te mooi voor woorden zijn als alle voordelen die een vast dienstverband met zich meebrengtVast of ZZP opgeteld kunnen worden bij alle vrijheden en voordelen die je als ZZP’er geniet. Maar het is wel een zeer interessante middenweg waarbij een aantal voordelen van beide beloningsvormen gecombineerd worden.

In de kern ben je als midlance-consultant bij inSystems een volwaardig collega. Je participeert als je dat wilt overal in, je hebt een vast inkomen dat je fors kunt verhogen, je bepaalt zelf aan welke regelingen die inSystems aanbiedt je wenst deel te nemen, en je bepaalt mede zelf welke opdrachten je uitvoert.

Midlance-regeling

Het principe van onze midlance-regeling is eenvoudig en transparant. Naast een vast maandsalaris en een vakantietoeslag, ontvang je een maandelijks vast te stellen bonus, zijnde een percentage van jouw persoonlijk resultaat in de betreffende maand.

Het kan uiteraard voorkomen dat bijvoorbeeld vanwege vakantie of arbeidsongeschiktheid de berekende bonus voor een bepaalde maand negatief uitvalt. Om te voorkomen dat in dat geval een verrekening met je vaste salaris plaatsvindt, hanteren we voor de bonus het principe van een rekening courant. Flexibele keuzeMinder dan jouw vaste maandsalaris wordt het dus niet, en dat is een mooie zekerheid.

Vrijheid en keuzemogelijkheden

Flexibiliteit staat centraal in onze midlance-regeling. Zo bepaal je bijvoorbeeld zelf, binnen bepaalde grenzen uiteraard, hoeveel verlof- en studiedagen je opneemt. Andere voorbeelden zijn het al dan niet zelf regelen van vervoer en deelname aan onze collectieve pensioenvoorziening. En zo heb je meer keuzen.

Flexibele bonusberekening

De hoogte van de maandelijkse bonus is afhankelijk van de afspraken die je met ons maakt. Ook de hoogte van het vaste maandsalaris is in overleg vast te stellen, met daaraan gekoppeld het percentage dat we hanteren bij de bonusberekening.

Contact inSystemsGeïnteresseerd in onze midlance-regeling of andere vormen van beloning maar je hebt nog een paar vragen hierover? Geen probleem, bel of mail even met Charles Betman (zijn contactgegevens vind je op deze pagina) of gebruik ons contactformulier en we geven graag een nadere toelichting.