Always Free Oracle APEX

Ingaande deze maand heeft Oracle de Oracle Cloud Free Tier uitgebreid met twee nieuwe ‘Always Free’-services. Een daarvan betreft de nieuwe Always Free Oracle APEX Application Development (ook bekend als gratis APEX-service). De service is volledig gratis voor Oracle Cloud-gebruikers voor onbepaalde tijd en vormt een aanvulling op de groeiende lijst met ‘Always Free’-services die sinds 2019 in Oracle Cloud zijn uitgebracht.

Altijd gratis Oracle APEX applicatie-ontwikkeling

Met de nieuwe gratis APEX-service kunnen snel en kosteloos low-code apps gebouwd en geïmplementeerd in de Oracle Cloud. Met Oracle APEX kunnen gegevens opgehaald worden uit de meegeleverde Oracle Autonomous Database of vrijwel elk REST-eindpunt. Bovendien kunnen ontwikkelaars optioneel applicaties uitbreiden door APEX-plug-ins op te nemen of door aangepaste JavaScript-, SQL- en PL/SQL-logica toe te voegen.APEX development

Gratis APEX-service betreft een allesomvattende en volledig beheerde service met maximaal 1 OCPU (gedeeld) en 20 GB opslag. Het is geschikt voor diverse low-code-applicaties, waaronder op maat gemaakte apps, interactieve rapporten, dashboards, vervangingen van spreadsheets en meer. De gratis APEX-service kan ongeveer 3-6 gebruikers ondersteunen die tegelijkertijd toegang hebben tot de service, plus een onbeperkt aantal applicaties, ontwikkelaarsaccounts en eindgebruikersaccounts. Als applicaties deze beperkingen ontgroeien, is upgraden naar betaalde APEX-service met extra OCPU’s en opslag snel en eenvoudig mogelijk.

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie over Oracle Application Express en over de gratis Oracle APEX-service in de cloud.