APEX

Een moderne ontwikkelomgeving binnen de Oracle development stack betreft Application Express, kortweg APEX. APEX is een low-code application development platform voor het realiseren van applicaties op de Oracle database. APEX is een gratis en volledig ondersteund product dat onderdeel uitmaakt van de Oracle database.

Multiple DevicesFlexibele User eXperience

Zowel de met APEX gerealiseerde applicaties als de ontwikkelomgeving zijn volledig web-based en kennen een uiterst flexibele User eXperience (UX), geschikt voor verschillende type devices. Doordat de applicaties geïntegreerd zijn met de Oracle database zijn aspecten als performance, schaalbaarheid en security gewaarborgd.

Complete applicaties in de cloud

APEX ondersteunt de developer in het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van gebruiksvriendelijke, responsieve, database-driven applicaties. Hiervoor is alleen een browser benodigd en een connectie met de onderliggende database.

Met APEX kan een korte ontwikkelcyclus gerealiseerd worden voor web-gebaseerde applicaties. De schaalbaarheid is bijna gelijk aan die van de onderliggende database: het framework zelf voegt slechts een te verwaarlozen overhead toe aan een pagina-aanvraag. De efficiëntie van de onderliggende query’s bepaalt dus grotendeels de responsetijd.

Alle Oracle database versies

Oracle Application Express is standaard geïnstalleerd in alle versies van de Oracle database en tevens beschikbaar in iedere Oracle Database Cloud Service. APEX developmentZelfs de licentievrije XE versie van de database (Oracle Express Edition) wordt ondersteund.

Van maatwerk naar complete applicatie

Werd APEX in eerste instantie voornamelijk toegepast om add-ons te realiseren op reeds bestaande Oracle applicaties, waar maatwerk op de Oracle E-Business Suite een mooi voorbeeld van is, steeds vaker worden complete applicaties gerealiseerd met behulp van APEX. Verder is het relatief eenvoudig om APEX-applicaties middels de cloud beschikbaar te stellen aan de gebruikers.

Lees hier meer …

Oracle Application Express website

APEX als Low-code service in de Oracle Cloud Infrastructure