Oracle Friday Tech Update Hybrid Cloud

Quobell cloud network

Tijdens deze tech update liet Oracle de vele mogelijkheden zien voor klanten die hun systemen lokaal (on premise) hebben draaien en de mogelijkheden onderzoeken om (een deel van) hun omgeving te migreren naar de Cloud.

Veel organisaties kijken naar de mogelijkheden die de Cloud hen kan bieden. Deze organisaties hebben veelal on-premise omgevingen staan, die (nog) niet cloud-ready zijn of waar een sterke behoefte bestaat de omgeving on-premise te laten draaien. Oracle ondersteunt verschillende mogelijkheden om naar een hybride cloud te gaan en maakt het leven van IT Operations een stuk makkelijker door dezelfde technology on premise als in de cloud te gebruiken. Met deze aanpak kunt u maximaal voordeel halen uit een Hybrid Cloud Strategy.

Public cloud en private cloud

Ingegaan werd op de verschillende aspecten van de private cloud en de public cloud. Voor een private cloud kan de infrastructuur op maat worden ontwikkeld, waarbij de verantwoordelijkheid voor het beheer bij de eigen organisatie ligt. Dit biedt maximale controle over aspecten als beveiliging en maatwerk. De public cloud daarentegen staat buiten de grenzen van de organisatie, is eigendom van en wordt beheerd door een externe provider. Dit geeft duidelijkheid in de kosten die eraan verbonden zijn en betekent dat niet alle know how voor het beheren van de infrastructuur binnen de eigen organisatie aanwezig hoeft te zijn; ideaal dus voor kleine en middelgrote bedrijven.

De hybrid cloud: het beste van twee werelden

Hybrid cloud is een mix van de Private Cloud en de Public Cloud. De Hybrid cloud zorgt voor de koppeling tussen de diverse Public en Private cloud omgevingen …. best of both worlds.

Integration Cloud Services

De tweede sessie behandelde de topics Database in de cloud en Middleware in de cloud. De Middleware in de cloud behandelde voornamelijk de diverse integratieservices die Oracle aan het ontwikkelen is en heeft ontwikkeld om een snelle, gemakkelijke en betrouwbare cloud koppeling te maken met de diverse legacy applicaties. Tijdens een demo sessies liet Oracle zien hoe eenvoudig een integratielaag gebouwd kan worden tussen de Paas en Saas omgeving.