Continuous integration/delivery met Azure Pipelines

Microsoft Ignite 2019 The Tour Amsterdam

Afgelopen week heb ik Microsoft ignite The Tour bezocht in de Amsterdamse RAI. Daar heb ik o.a. een zeer interessante sessie bijgewoond over de voordelen van DevOps, de wijze waarop Azure dit ondersteunt en het gebruik van Azure Pipelines in het bijzonder.

Azure Pipelines

Azure Pipelines is een cloud service die u kunt gebruiken om automatisch uw codeproject te bouwen, te testen en beschikbaar te maken voor andere gebruikers. Het werkt met nagenoeg iedere taal of projecttype. Azure Pipelines combineert continuous integration (CI) en continuous delivery (CD) om constant en consistent uw code te bouwen, te testen en te verzenden naar elk platform.Azure Pipelines

Het gebruik van Azure Pipelines maakt het mogelijk om software projecten geautomatiseerd bij te werken. Bij het releasen van een feature wordt deze naar een aangewezen (test)platform gestuurd. Hier worden bijvoorbeeld geautomatiseerde testplannen en integratie testen uitgevoerd.

Veel opties

Het platform bevat een uitgebreid aanbod aan opties, zowel geautomatiseerd als met menselijke tussenkomst. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het inzetten van een focusgroep of een geografisch beperkte uitrol, dan wel controles op performance en foutmeldingen om geautomatiseerd een beslissing te nemen. De plannen hiervoor kunnen eenvoudig visueel ingesteld en gemonitord worden.
Azure Pipelines maakt zowel het uitrollen als terugdraaien van wijzigingen zeer eenvoudig en draagt bij aan een agile DevOps omgeving.

Meer informatie

De slides van deze sessie.

Meer over Azure Pipelines.