J-Spring 2018 – een korte impressie

J-Spring nljug

31 mei jl. vond J-Spring 2018, de NLJUG Java Conference, plaats. Dit jaar was er voor een andere locatie gekozen, namelijk Tivoli Vredeburg in Utrecht, maar het programma onveranderd boordevol met allerlei interessante onderwerpen. Maar liefst 18 sprekers verzorgden inspirerende sessies, waar meer dan 500 bezoekers op af zijn gekomen.

Security & microservices

Nadat de afgelopen edities van J-Spring en J-Fall erg gefocust waren op Java 9 was het een verademing dat er weer eens een aantal andere onderwerpen de focus kregen. De twee hoofdtopics van J-Spring 2018 waren security en microservices. MicroservicesMicroservices blijven hot, dat bleek ook maar weer op deze editie van J-Spring.

De eerste keynote sessies ging over het hacken van een personenauto, hoe ver kun je gaan zonder in juridische problemen te komen. De tweede sessie behandelde de issues waar Uber tegenaan liep toen het de oversteek van Amerika naar India en Europa maakte.

Naast deze twee keynote sessies heb ik met name sessies bezocht gericht op security. Zo heb ik onder andere sessies bijgewoond over het robuuster maken van code, zodat het lastiger wordt voor hackers om in te breken, alsmede over cookies en hoe je ze zo veilig mogelijk kan gebruiken.

Al met al een aangename en leerzame dag, en wat mij betreft voor herhaling vatbaar.

Enkele links

J-Spring website

Aftermovie J-Spring 2018